2014 – Förändringarnas tid

2014 blev ett år av stora förändringar i mitt liv, i min verksamhet och med jobb. I början av året, 2013/2014 var det veckopendlande mellan Sundsvall och Sollefteå som gällde. Jag jobbade några dagar i veckan på Sundsvalls kommun som politisk sekreterare, och det hade jag gjort sedan vintern 2011. Uppdragen i min firma ökade i omfattning. I Sollefteå jobbade jag på uppdrag åt ADC Media med annonsproduktion till Sollefteåbladet. På vårkvisten producerade jag åt samma företag Sollefteå Campings sommartidning som kommer ut inför varje ny sommarsäsong.

Och någon gång i samma veva tog jag och min sambo det avgörande beslutet, att pröva lyckan i Sveriges sydligaste landskap. Jag hade bott i Norrland, med några års uppehåll, sedan hösten 2001. Spännande så klart men inte helt lätt ska jag medge. Både Sundsvall, som jag bott i längst, och Sollefteå är fantastiska städer på sina sätt. Men vi kände att arbete och boende på två orter inte var en långsiktigt hållbar lösning. Skåne och Helsingborg blev det. Med en sambo från Halland med familj där och Skåne som nästgårds var detta ett bra alternativ.

Den 31 maj styrde vi så kosan söderut. 90 mil i två bilar med släp och hela bohaget från två lägenheter. Till ett nytt boende vi bara sett på bild (Läs inlägg).

IMG_0022
Detta magnifika trähus i Sollefteå lämnade vi, för en tvåa i ett trångt stadskvarter på Eneborg i Helsingborg, 90 mil söderut.
Dagarna efter flytten till Helsingborg möttes jag av denna prakt av prunkande växtlighet jag bara kunde drömma om på de nordliga breddgrader jag tillbringat senaste 13 åren.

Sommaren växlade mellan intensiva arbetsperioder och sköna dagar på stranden. Det var ju val i september och jag arbetade med framtagande av politiskt material inför detta. Det pågick under hela sommaren men eskalerade veckorna innan.

Palmer? Ja visst! På lunchrasterna mellan jobb, hann jag ner till Tropical Beach vid sundet. Och kunde ligga och titta på danmarksfärjorna.
Palmer? Ja visst! På lunchrasterna mellan jobb, hann jag ner till Tropical Beach vid sundet. Och kunde ligga och titta på danmarksfärjorna.

Under hela året arbetade jag också åt Conventus Media med två magasin (6 nummer per år), och ett gäng bilagor (EuroMine 2014, Norra Länken) till dessa. Under hösten fick jag ta mig ann ytterligare en tidning (Nordisk Infrastruktur), vilket betyder att jag nu gör 3 återkommande tidningar åt Conventus.

I oktober avslutade jag min anställning som politisk sekreterare på Sundsvalls kommun. De sista månaderna efter flytten till Skåne skötte jag på distans från Helsingborg.

2015 kommer att bli ett än mer händelserikt år, jag berättar mer nästa år 🙂

En reaktion på ”2014 – Förändringarnas tid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *